CD cover: Sundays in Paris

Nadat ze jarelena_natalian in Parijs doorbracht keerde Lena Natlia onlangs terug naar de Verenigde Staten. Lena Natalia brengt een fris nieuw geluid in de moderne klassieke muziek met haar emotioneel-suggestieve en minimalistische piano melodieën.
Haar debuutalbum, SUNDAYS IN PARIS, een verzameling van originele moderne klassieke piano melodieën, werd uitgebracht in november 2015; het titelnummer van het album won onlangs de award voor beste instrumentaal nummer in de 5e jaarlijkse Indie Music Channel Awards gehouden in Los Angeles in april 2016.

In juni 2016, werd SUNDAYS IN PARIS  bekroond met gouden medailles voor BEST ALBUM en minimalistisch PIANO MELODIES door de Global Music Awards.

We hebben de cover van dit album zijn ontworpen. Hoewel we Lena met vele ontwerpen, gebaseerd op de originele foto’s die we zelf in Parijs hadden genomen, presenteerde, stond ze erop dat we een foto gebruikte van een stadsdeel die zij zelf in Parijs had genomen toen ze er verbleef.

De foto was van mindere kwaliteit dan we gewend waren om mee te werken en er was bijzonder veel retouchewerk nodig, zoals het verwijderen van kabels die over de straat en de gevels hingen. Ook moesten we de auto’s in het straatbeeld minder prominent maken, het uitzicht van de met roet bedekte schoorstenen zuiver maken, en de kleur van de lucht wijzigen om meer sfeer te creëren

Het is makkelijk om een kabel in de lucht te verwijderen, maar als deze zichtbaar zijn over gebouwen en objecten is dit een gans ander verhaal. Je moet immers de vrijgekomen ruimte aanvullen met de op de achtergrond zichtbare structuur, zijnde ramen en gevels.

Door in te zoomen en minuscuul elk detail met de hand bij te werken zijn we erin geslaagd dit te verwezenlijken. Een tijdrovende bezigheid maar met een positief resultaat. Het is nu nog onmogelijk aan te duiden waar ooit de kabels doorheen de afbeelding liepen.

Wij wensen Lena alvast heel veel succes en hopen in de toekomst nog veel met haar te kunnen samenwerken. Dit is wat ze over ons schreef:

 “Het was genieten om met Maryna aan dit project te werken.  Ze is getalenteerd, attent en lijkt persoonlijk geëngageerd om een project met succes tot het einde te voltooien. Ze gaf mij niet enkel een grote variëteit aan ideeën om over na te denken, maar was in staat om details te zien die andere designers wellicht niet hadden gezien., wat zich vertaalde in een beter eindproduct. Maryna was eveneens extreem alert en was bereid alle wijzigingen die ik vroeg door te voeren voor het verstrijken van de deadline. Ze is geweldig om mee te werken en ik ben erg blij haar deskundigheid op dit gebied te hebben gehad! ”

Lena Natalia USA (CD Sundays in Paris)

Website of Lena Natalia: http://www.lenanatalia.com/

Visit our site to see more CD covers: www.marydes.eu

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s